Carl Bennet köper Zetterströms Rostfria

MOLKOM: Carl Bennet-ägt företag köper rörelsen

– Nu kan jag visa mig på Konsum i Molkom utan att skämmas.
Det säger Alf Zetterström, som säljer Zetterströms Rostfria till Carl Bennet-ägda Texor AB i Lycksele. Företagen har sedan tidigare ett samarbete.

Alf Zetterström startade verkstadsrörelsen 1974. I princip startade han med två tomma händer. Under åren har han byggt upp en stark verkstadsrörelse med produktionen inriktad på rostfria produkter till läkemedelsindustrin.
– Jag har under åren haft mycket gott av samarbetet med de övriga verkstadsindustrierna i Molkom. Vi har varit en enda stor industrifamilj.

Fick garantier
Alf Zetterström har under några månader haft företaget på säljlistan och det är många som visat intresse för att överta företaget.
– Jag ville få garantier för att verksamheten skulle utvecklas och att det efterhand kan bli fler jobb. Med Carl Bennet som ägare var det inte svårt att acceptera Texor som köpare.
Texor avser att verksamheten i Molkom skall expandera. Omsättningen skall öka från 50 miljoner kronor till kanske 80–90 miljoner kronor.
Riskkapital och äventyrare har försökt att komma över det välskötta verkstadsföretaget, men Alf Zetterström har sett till att de fått vända i dörren.
Carl Bennet har nyligen besökt Molkom.
– Man får lätt förtroende för den mannen. Han är duktig i affärer och han är i högsta grad seriös, säger Alf Zetterström.

Unikt kunnande
Texor omsätter drygt 100 miljoner kronor och har 55 anställda. Zetterströms Rostfria omsätter drygt 50 miljoner kronor och har cirka 35 anställda.
– Vi tycker att Zetterströms har utvecklat ett stort kunnande och bred kompetens inom svetsning av tankar, tryckkärl och rör i rostfritt. Zetterströms har också utvecklat egna produktlösningar inom områdena värmeväxlare och termokanaler, säger Jerry Borg, vd i Texor.
Det är inte direkt okända företag som är kunder hos Texor och Zetterströms. I kundkatalogen finns Pfizer, Astra Zeneca, GE Healthcare, Alfa Laval, Tetra Pak, Pharmadule, Christy Parma, Ferring och Millipore.
Alf Zetterström blir kvar som chef för Zetterströms i tre år. Om några dagar fyller han jämna år. Då bär det i väg till utlandet för den 20 personer stora familjen, bestående av hustru, barn och barnbarn.

Paw Capital Partners var rådgivare i affären.