Arctos Equity Partner investerar i Tele-Radio

PRESSMEDDELANDE
Göteborg den 24 januari 2015

Arctos Equity Partner investerar i Tele Radio
Arctos Equity Partner (”AEP”) har nått en överenskommelse om att investera i Tele-Radio i Lysekil AB (”Tele Radio”). Investeringen görs tillsammans med tidigare huvudägaren, Bertil Görling, och ledande befattningshavare i bolaget. Med AEP som ägare kommer Tele Radio att tillföras resurser och kunnande för att fortsatt bredda sitt utbud och driva tillväxt på nya och befintliga marknader.
Tele Radio är ledande inom utveckling, tillverkning och marknadsföring av radiostyrning för industriellt bruk. Företaget grundades i Lysekil 1955 och har sedan dess utvecklats till en internationell koncern med huvudkontor i Göteborg och tio dotterbolag i Europa, Asien och USA. Försäljning sker genom dotterbolagen samt i samarbete med ett 30-tal auktoriserade återförsäljare och partners över hela världen. Tele Radio har drygt 150 anställda och omsatte 2014 cirka 175 Mkr.
Tele Radio utvecklar sina produkter internt och har produktion i egen regi i Kina. Bolaget vänder sig i första hand till kunder som söker robusta lösningar med höga krav på säkerhet och effektivitet. Tele Radios produkter är utvecklade baserat på en plattform och möjliggör anpassning för att tillgodose kundernas unika behov, även i begränsade volymer.
”Tele Radio har haft en stark tillväxt under de senaste åren och vår bedömning är att marknaden för industriell radiostyrning fortsatt kommer att utvecklas i snabb takt. Våra kunder letar ständigt efter möjligheter att öka sin effektivetet samtidigt som säkerhet och ergonomi får en allt större betydelse. Vi ser nu fram emot att tillsammans med AEP fortsätta att utveckla Tele Radio och att accelerera tillväxtplanen med hjälp av den tillgångtill kapital och kompetens som vi får genom AEP.”, säger Ola Samelius, VD för Tele Radio.
Affären planeras att avslutas inom tre veckor. Villkoren för affären kommer inte offentliggöras.
För ytterligare information:
Tele Radio: Arctos Equity Partner: Ola Samelius, VD Henrik Johansson, Partner & VD
o.samelius@tele-radio.com henrik.johansson@arctosequity.se
+46 708 84 69 01 +46 705 17 66 01

Paw Capital Partners AB har under flera år varit rådgivare i M&A frågor till TeleRadio.