Barona Human Resources AB förvärvar Prizta Rekrytering & Bemanning AB

Barona Human Resources AB har förvärvat 100% av aktierna i Prizta Rekrytering & Bemanning AB den 7 juni 2019.

Transaktionen kommer inte att ha några effekter på:
– Anställningsvillkor, anställningskontrakt eller löner för Prizta´s anställda
– Kundkontrakt, ansvarshantering eller fakturering
– Varumärken (både Prizta och Barona kommer att fortsätta som oberoende varumärken)
– Organisation och operativ förvaltning av Prizta

Det finns en mycket bra kompetensmatchning mellan Barona och Prizta, och transaktionen gynnar både företagens övergripande tillväxtplaner och mål.

Som en ansedd lokal tjänsteleverantör erbjuder Prizta lokal marknads- och kundinsikt och expertis. Barona kan i sin tur erbjuda en bredare serviceportfölj, som rekryteringsmarknadsföring, internationell rekrytering, relocation och ett internationellt nätverk.

Prizta och Barona kommer från och med nu ha ett nära samarbete kring kunder. Det förväntade resultatet är ökad förmåga både när det gäller nordiska karriärmöjligheter för anställda och ett bredare tjänsteutbud till kunderna – utan att förlora den lokala kompetensen.

För ytterligare information kontakta:
Barona Human Resource Services AB: Johanna Mix, johanna.mix@barona.se, +46 852 520 509
Prizta Rekrytering & Bemanning AB: Mattias Samuelsson, mattias.samuelsson@prizta.se, +46 76 326 27 71

Barona
Barona är en internationell koncern med verksamhet i nio länder. I Sverige har vi kontor i Stockholm, men levererar lösningar inom kompetensförsörjning över hela landet. Genom nya och kreativa metoder hittar vi rätt medarbetare med rätt profil för våra kunders behov. Vi erbjuder våra kunder ett visionärt och framtidsanpassat partnerskap och våra medarbetare spännande möjligheter i alla skeden av karriären. Vår verksamhet styrs av värderingarna mod, ansvar, frihet och samarbete. Vi hittar nya arbeten till över 30 000 personer varje år och med över 700 experter inhouse tillhandahåller vi tjänster inom rekrytering, bemanning, outsourcing, karriärvägledning såväl som utveckling av digitala plattformar som stödjer alla delar inom ovan nämnda tjänsteområden . Baronas intäkter uppgick år 2018 till 364 miljoner euro.

Prizta
Prizta Rekrytering & Bemanning AB grundades 2006 av Pernilla Embertsdotter. Prizta har sitt kontor i Mölndal/Göteborg och har framförallt levererat sina tjänster i Göteborg med omnejd. Prizta är specialister på att rekrytera och hyra ut personal inom yrkeskategorier på både taktisk och operativ nivå inom områdena El, Fastighet, Facility Management, Bygg och Processindustri. Prizta har idag ca. 80 konsulter inom dessa områden. 2018 uppgick Prizta´s intäkter till 60 miljoner svenska kronor.

PAW Capital Partners var säljarens rådgivare i denna transaktion.